1. header-image

Alex Florea si Eduard Santha, la startul primei semifinale a Selectiei Nationale Eurovision 2018, astazi, pe TVR

   Publicat pe  21 ianuarie 2018 de in categoria - Eurovision 2018

Featured Image

Cateva ore ne mai despart de prima semifinala nationala Eurovision 2018. Incepe nebunia! De astazi in cinci duminici consecutive vom afla grila finala a celor 15 mari finalisti ai competitiei din acest an!

Intr-un an 2018 in care Romania sarbatoreste centenarul Marii Uniri, Televiziunea Romana a hotarat ca Selectia Nationala Eurovision sa beneficieze de cinci semifinale a cate 12 concurenti, fiecare intr-un oras diferit. Astfel, incepand de astazi si pana pe 18 februarie, vom afla in fiecare duminica cine vor fi marii finalisti, altfel spus, cei care vor detine sanse de a reprezenta Romania la Eurovisionul din mai, de la Lisabona (Portugalia).

Astazi, prima semifinala va avea loc la Focsani, la Teatrul Municipal “Maior Gheorghe Pastia”, incepand cu ora 21:00, si va fi transmisa de TVR 1, TVRi, TVR Moldova si TVR+. Va fi o semifinala in care vom regasi doar doua nume cunoscute selectiei precedente: Alex Florea si Eduard Santha. Alex Florea a reprezentat Romania anul trecut la Eurovision alaturi de Ilinca, cu piesa “Yodel it!”, si a revenit la Selectia Nationala mai devreme decat anticipa, la sugestia producatorilor care, la fel cum spune el, i-au trimis multe piese in acest an. Piesa pe care a selectionat-o si a inscris-o la Selectia Nationala 2018 se numeste “Nobody Told Me It Would Hurt” si va fi prima piesa care se va auzi in aceasta seara la Focsani.

La capatul celalalt, ultima piesa din aceasta semifinala va fi “Mesom Romales” a lui Eduard Santha, un Eduard Santha crescut in promisiune gratiei piesei “Wild Child” de anul trecut…

La startul acestei semifinale se vor regasi totusi 11 piese, si nu 12 asa cum a fost programat initial. In urma cu putin timp, Televiziunea Romana a anuntat retragerea lui Tom Hartis, pe motive medicale. La start, in ordinea alfabetica dupa titlul pieselor (dar nu si-n ordinea intrarii in concurs) vom asculta:

1. “A LOVE WORTH FALLING FOR” – Lina
2. “DEVOTED” – Johnny Badulescu
3. “FROM UNDERNEATH” – Hellen
4. “MESOM ROMALES” – Eduard Santha
5. “MIRROR” – Echoes
6. “NOBODY TOLD ME IT WOULD HURT” – Alex Florea
7. “RENACER” (“REBORN”) – Waleska
8. “RISE UP” – Liviu Anghel
9. “TAKE ME AWAY” – CornEL
10. “TEARDROP RAIN” – Tom Hartis
11. “THE PERFECT FALL” – Elena Turcu
12. “WALKING ON WATER” – Alexia & Matei

Doar trei se vor califica in marea finala, programata pe 25 februarie, la Sala Polivalenta din Bucuresti. Pana atunci, semifinalele se vor opri la Timisoara (pe 28 ianuarie), la Craiova (pe 4 februarie), la Turda (pe 11 februarie) si la Sighisoara (pe 18 februarie).

Cine credeti ca vor fi primii trei norocosi?