1. header-image

Alte 9 tari au ales pentru Eurovision. Asculta-le piesele aici!

   Publicat pe  4 martie 2012 de in categoria - Eurovision 2012

Reluam exact de unde am scapat ritmul. Ca urmare, n-am pierdut nimic!

Dat fiind faptul ca ne-am mutat atentia mai mult pe Selectia Nationala, am omis intentionat cateva dintre alegerile pentru Eurovisionul din Azerbaijan. Nu o sa trecem mai departe si nu o sa le ignoram, motiv pentru care va prezentam in cele ce urmeaza alegerile unor tari precum Finlanda, Olanda, Slovenia, Macedonia, Bulgaria, Israel, Estonia, Lituania si Spania!

Incepem cu Finlanda a carei reprezentanta este suedeza Pernilla Karlsson, cu al ei “När Jag Blundar” , de altfel tot in limba suedeza. Pernilla a inscris melodia la cererea fratelui si mamei sale. Initial, piesa a fost un cadou pentru mama celor doi, la implinirea varstei de 50 de ani:

Trecem la Olanda care va merge la Baku cu melodia “You and me”, cantata de Joan. Aceasta a castigat in urma deciziei avute de public si juriu (50% – 50%). Alegerea melodiei s-a facut pe baza a 3 dueluri intre 6 piese, Joan fiind castigatoarea:

Eva Boto si-a castigat dreptul de a reprezenta Slovenia la Baku cu melodia “Verjamem”, dintre cele 3  cu care a participat.  Eva s-a aflat in competitie stransa cu Nika & Eva Prusnik si a lor “Konichiwa”, insa piesa acestora nu a determinat publicul sa le acorde voturile:

Piesa ce va reprezenta Bulgaria anul acesta la Eurovision va fi interpretata de Sofi Marinova. Aceasta se intituleaza “Love unlimited” si este pe genul popcorn, gen cu care Romaniei e mai obisnuita decat oricine!

“Crno i belo” se va auzi la Baku pentru Macedonia si va fi interpretata de Kaliopi. Show-ul ei a constat in impartirea scenei in alb si negru, primele cadre surprinzand-o pe Kaliopi cantand la un pian, acompaniata de un violonist…

Israel se va afla in cea de-a doua semifinala la Baku, pe data de 22 mai si va fi reprezentata  de Izabo cu al lor “Time” . Melodia este una rock, iar alegerea pulicului si a juriului de a reprezenta Israelul a fost neasteptata pentru membrii trupei…

Pentru Estonia, pe scena de la Baku va canta Ott Lepland cu piesa “Kuula”. 67% dintre voturile publicului i-au apartinut, iar celelalte 33% au fost ale Lennei, cea cu care s-a duelat si in fata careia a castigat…

“Love is blind” e piesa pentru Letonia anul acesta la Eurovision si va fi interpretata de Donny Montell. Piesa a obtinut 41 de puncte, situandu-se pe primul loc in detrimentul altor 14.

Si, in sfarsit, incheim cu Spania – care in urma cu cateva ore si-a ales melodia ce va rasuna pe scena de la Baku. Aceasta se intituleaza “Quédate Conmigo” si va fi interpretata de Pastora Soler, artista aleasa “din oficiu”. Piesa anterior mentionata a fost preferata in egala masura si de public si de juriu, fata de celelalte doua optiuni “Tu vida es tu vida” si “Ahora o nunca”. Spania va intra direct in finala, pe data de 26 mai!

 Ce spuneti si de aceste alegeri?