1. header-image

AVANCRONICA EXCLUSIVA. Presupuneri, calcule si posibilitati inainte de finala X Factor!

   Publicat pe  29 decembrie 2011 de in categoria - TV

Inainte de marea finala X Factor, VIRTUAL-TEAM va prezinta in EXCLUSIVITATE o AVANCRONICA plina de calcule, presupuneri si posibilitati pentru marele show de duminica seara!

X Factor ajunge la final duminica seara, in chiar prima zi din noul an. Unul dintre cei de sus va pune in mod sigur mana pe trofeu, insa numele lui ramane sa-l aflam in mod oficial dupa marea finala. Pana atunci, nu ne ramane decat sa invartim toate posibilitatile, sa punem cap la cap toate calculele si sa dam verdictul rezultat in urma presupunerilor.

Scurta recapitulare a finalistilor…

  • Alin Vaduva – a fost creditat inca de la startul competitei cu sanse reale de a pune mana pe trofeul X Factor. Nu a ajuns niciodata la duel, insa a dat tuturor emotii in gala a cincea, atunci cand venise vestea ca se afla intr-o stare critica, iar sansele lui de a evolua sunt extrem de mici. O gala mai tarziu, Alin a ajuns sa fie subiect in schimbul de replici dure cu Diana Hetea, dar chiar si asa, parcursul sau din punct de vedere muzical a fost extrem de limpede.
  • Iulian Vasile – si-a pastrat acelasi stil inca de la inceput, iar multi nu credeau ca va avea sansa de a ajunge in marea finala X Factor. O singura data a avut emotii, saptamana trecuta, atunci cand a fost nevoit sa treaca de T&L, in urma duelului.
  • Andrei Leonte – e singurul supravietuitor din “gradinita” lui Morar, acelasi care a devenit treptat-treptat favoritul evident al publicului. La fel ca Alin, nu a ajuns niciodata la duel, iar piesele pe care le-a avut de interpretat i-au oferit ocazia de a oscila intre atitudinea de romantic si cea de “bad-boy”.

Cu alte cuvinte, am putea spune ca finala X Factor se va da intre favoritul initial – Alin Vaduva, surpriza – Iulian Vasile si mai nou, favoritul publicului – Andrei Leonte!

Teoretic, cine are cel mai mult de castigat?

Cum castigatorul X Factor va fi desemnat in urma deciziei publicului, cel mai castigat in situatia aceasta ar fi Andrei Leonte. Pe Facebook spre exemplu, pagina sa oficiala a adunat aproape 17.000 de like-uri, fata de cele 5.000 (+) primite de Alin Vaduva, respectiv 1.200 (+) primite de Iulian Vasile.

Pe langa asta, pentru Andrei au fost deschise de fani alte 35 de pagini, asadar un nou capitol care-i detroneaza pe ceilalti, Alin avand doar 13 astfel de pagini, iar Iulian doar 5.

La un calcul rapid raportat la prima situatie, se poate observa ca numarul fanilor lui Andrei Leonte este de 3 ori mai mare decat numarul fanilor lui Alin Vaduva si de 14 ori mai mare decat numarul fanilor lui Iulian Vasile!

De unde ar mai putea veni voturile si pentru cine?

O buna parte din voturi ar putea veni si de la fanii concurentilor care au ratat finala. Irina Florea, Antonia Filip si Ovidiu Nae au ramas solidari cu fostul lor coleg de categorie, Andrei Leonte, si de la iesirea din galele X Factor ii acorda sustinerea acestuia. Nu acelasi lucru se poate spune si despre eliminatii din categoria +25, Cristian Parmac si Diana Hetea, care nu si-au indreptat in mod public sustinerea catre unul dintre fostii lor colegi, Alin Vaduva sau Iulian Vasile. Se intampla acelasi lucru si in categoria grupurilor. T&L, Duo Voice, Refresh sau X-Treme, nu par interesati sa sustina pe cineva!

Cu asta e cumva o similitudine si in cazul Paulei Seling. E greu de crezut ca artista isi va indemna fanii sa sustina un anume concurent, avand in vedere ca finala nu va regasi niciunul dintre cei cu care a plecat la start.

Strategia lui Morar?

© facebook Mihai Morar

Ultimele doua saptamani l-au transformat pe Mihai Morar in judecator, dovada duelurile dintre “T&L si Diana Hetea”, respectiv “T&L si Iulian Vasile”. Daca la primul a preferat sa spulbere orice emotie, rostind imediat numele celui salvat, la al doilea a avut nevoie de minute bune pentru a se hotari pe cine salveaza. Sa fie cumva vorba si de o strategie sau e doar o pura coincidenta? Cert este ca decizia pe care Morar a luat-o saptamana trecuta il ajuta neasteptat de mult pe Andrei. Cum posibilitatea ca fiecare mentor sa ramana cu cate un concurent a fost eliminata, dupa ce Paula Seling i-a pierdut si pe T&L, in joc mai e loc doar de o idee. La rugamintea lui Adrian Sina, voturile ce vor veni din partea fanilor lui se vor imparti la doi, situatie ce ar putea sa nu fie suficienta pentru unul dintre concurentii din categorie (Alin Vaduva sau Iulian Vasile).

Nu acelasi lucru se intampla si daca Morar salva T&L in defavoarea lui Iulian Vasile. Cum trupa Paulei nu a fost de la inceput o preferata clara a publicului, T&L nu-l putea incomoda in niciun fel pe Andrei Leonte. Lucrurile ramaneam un pic mai complicate in cealalta parte, caci Adrian Sina, cu un singur concurent ramas, ar fi putut oferi fanilor posibilitatea clara de a-l ajuta in castigarea competitiei.

Pagina oficiala a lui Adrian Sina este apreciata pe Facebook de peste 46.000 de fani, in timp ce pagina lui Mihai Morar se mandreste cu ceva mai mult decat dublul acestuia. Aproape 108.000 de aprecieri!

Iulian Vasile, cele mai mici sanse?

Incontestabil, Iulian Vasile pleaca cu cele mai mici sanse de a castiga trofeul X Factor. Si datorita situatiei prezentate mai sus, si datorita ultimei saptamani, doua lucruri demonstrate deja. Ca sa intre in finala, saptamana trecuta, Iulian Vasile a fost nevoit sa treaca de duel.

Pe parcursul galelor, niciun concurent ajuns prima oara la duel nu a putut scapa si de al doilea, cu o singura exceptie la un moment dat, in cazul celor de la T&L. Daca istoria s-ar pastra, Iulian Vasile ar primi si in finala un numar de voturi suficient cat sa-i asigure pozitia a treia, nicidecum prima!

Ce se va intampla totusi in finala X Factor si cine va fi castigatorul, aflam duminica. Pana atunci, asteptam parerile voastre despre acest material si despre concurentul care merita sa castige prima editie X Factor!