1. header-image

Ce trebuie sa stii despre Eurovision 2017 + a cata favorita e Romania

   Publicat pe  29 aprilie 2017 de in categoria - Eurovision 2017

Featured Image

Linie dreapta pentru mult asteptata editie Eurovision din Kiev. Predictiile ofera o favorita certa, aceeasi ca acum 2 ani, o obisnuita a topului 3 si o Romanie cu cea mai buna clasare din 2010 incoace.

Pregatirile pentru Eurovision 2017 incep oficial maine, 30 aprilie. 9 tari au programate prima repetitie oficiala pe scena din Kiev. Printre acestea se regasesc, in ordine, Suedia, Georgia, Australia, Albania, Belgia, Muntenegru, Finlanda, Azerbaijan si Portugalia.

Ilinca si Alex Florea repeta pentru Romania, pentru prima oara marti, 2 mai. Asteptarile sunt si de aceasta data la fel de mari, impulsionate si de felul in care tara noastra sta in topul predictiilor. Casele de pariuri ofera Romaniei a 8-a sansa pentru a castiga aceasta editie de Eurovision, aceasta fiind si cea mai buna cota primita din 2010 incoace, atunci cand Paula Seling si Ovi s-au regasit, de asemenea, in top 10 si au reusit sa incheie concursul pe locul al treilea. In functie de casa de pariuri la care se pariaza, daca “Yodel it” va castiga anul acesta Eurovisionul, un parior poate castiga de la 25 la 55 de ori suma pariata.

Interesant de pe statistica din acest an e faptul ca tara noastra are a patra sansa de a castiga semifinala a doua in care concureaza, in spatele unor tari precum Ungaria si Danemarca. Totusi, nici Ungaria si nici Danemarca nu sunt vazute in finala cu o sansa mai mare ca cea a Romaniei.

Favorita certa la castigarea editiei din 2017 este, din nou, Italia. Aceleasi predictii mizau si acum doi ani pe un succes al italienilor, la vremea aceea reprezentati de trupa Il Volo cu piesa “Grande Amore”. In ciuda predictiilor, Il Volo s-a regasit la sfarsitul concursului doar pe pozitia a treia. Anul acesta, Italia este reprezentata la Eurovisionul din Kiev de Francesco Gabbani si a lui piesa “Occidentali’s Karma”, castigatoarea Sanremo din urma cu cateva luni.

La fel de bine este vazuta din nou si Suedia, una dintre tarile obisnuite sa atace mereu pozitiile fruntase. Dupa Eurovisionul pe care l-a gazduit anul trecut, Suedia este reprezentata in acest an de Robin Bengtsson cu piesa “I Can’t Go On” si este vazuta ca a treia favorita la castigarea trofeului.

Marea surpriza in cote pare sa vina din Bulgaria. Reprezentata de Kristian Kostov, un tanar de doar 17 ani, tara vecina Romaniei are a doua cea mai buna cota la castigarea concursului. Bulgaria are la activ 10 participari la Eurovision si in doar doua dintre ele a reusit clasarea in finala, ultima oara anul trecut prin Poli Geneva, atunci cand a reusit sa obtina si cel mai bun rezultat, locul 4.

Kristian Kostov va face auzita la Kiev piesa “Beautiful Mess” si e cu adevarat de urmarit in concurs.

Revenita si ea dupa un an de absenta, Portugalia are din partea caselor de pariuri a patra sansa la castigarea trofeului. Tara va fi reprezentata de Salvador Sobral cu piesa “Amar Pelos Dois”. Din ultimele 11 participari, Portugalia a ratat finala la 8 dintre ele, de 4 ori consecutiv din 2011 incoace. Mai mult de atat, din 1996, de la Oslo, Portugalia nu a mai avut o piesa in top 10, sansa reala ca aceasta istorie sa-si marcheze un punct notabil prin Salvador Sobral.

In ordine, Belgia (5), Australia (6), Armenia (7), Romania (8), Azerbaijan (9) si Franta (10) sunt tarile care completeaza topul celor mai mari sanse oferite de casele de pariuri.

Cotele nu sunt de aceasta data de partea unor tari precum Lituania, San Marino si Slovenia. Ele impart ultima sansa la castigarea trofeului, de aici find foarte probabil si ca nu vor izbuti nici macar o calificare in finala.

Prima semifinala Eurovision 2017 este programata la Kiev pe 9 mai, a doua pe 11, iar marea finala pe 13 mai.