1. header-image

Loreen, numarul 1 pe iTunes

   Publicat pe  28 mai 2012 de in categoria - Eurovision 2012

Loreen, castigatoarea Eurovision 2012, a ajuns intr-un timp extrem de scurt numarul 1 pe iTunes!

“Euphoria” a inceput sa fie cautata imediat dupa ce Suedia a fost anuntata castigatoarea Eurovisionului din acest an. In nu mai putin de 13 tari piesa artistei ocupa prima pozitie intr-un top 10. Printre acestea se numara Germania, Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Grecia, Irlanda, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Spania, Suedia si Elvetia.

Loreen n-a fost deloc o castigatoare surprinzatoare. Se astepta ca acest lucru sa se intample imediat dupa ce piesa fusese aleasa la Selectia Nationala a Suediei. In ziua finalei Eurovision, casele de pariuri ii ofereau cota “1” pentru adjudecarea trofeului, lucru mai mult decat evident in legatura cu ce urma sa se intample!

Sambata seara, artista a fost la doar 16 puncte de un nou record la Eurovision. Daca le-ar fi obtinut, ar fi depasit totalul record de puncte stranse de Alexander Ryback, castigatorul din 2009. Loreen a reusit anul acesta sa obtina punctajul maxim (12 puncte) de la 16 tari, avand un total de 372 de puncte, cu 301 mai mult decat a obtinut Romania, spre exemplu…

Cifrele pentru “Euphoria” sunt la fel de bune si pe Youtube. Videoclipul oficial incarcat pe contul Eurovision inainte de concurs a bifat peste 3.400.000 de vizualizari, in timp ce ultima prestatie, cea din finala, se indreapta catre 2.000.000 de vizualizari, in doua zile de la incarcare!

Ce mai e de spus?

citeste si: Europa a tradat corectitudinea. POVESTEA unei seri geo-politice la Eurovision!