1. header-image

Mandinga va reprezenta Romania la Eurovision 2012!

   Publicat pe  11 martie 2012 de in categoria - Eurovision 2012

Romania si-a ales si ea reprezentantul la Eurovision. Mandinga ne va reprezenta anul acesta cu piesa “Zaleilah”!

Selectia Nationala Eurovision 2012 s-a incheiat in urma cu doar cateva ore, iar rezultatul a starnit o imensa bucurie. Dupa 10 ani de muzica, la prima incercare, Mandinga a reusit sa castige biletul pentru Eurovision.

Se confirma asadar si faptul ca le-am purtat noroc artistilor care au acceptat sa stea de vorba cu noi inainte de marea competitie. In 2010 spre exemplu, inainte de finala, am stat de vorba cu Paula Seling, iar Paula Seling a castigat. In 2011, inainte de finala, am stat de vorba cu Hotel FM, iar Hotel FM a castigat. In 2012, tot inainte de finala, am stat de vorba cu Mandinga si… uite ca Mandinga a castigat! ­čÖé

Aproape 7.000 de voturi (12 puncte) a reusit sa primeasca trupa din partea publicului, la mare distanta fata de ocupantul locului 2, Catalin Josan, care a fost aproape de 2.400 de voturi. Din partea juriului, Mandinga a obtinut 10 puncte, echivalentul celei de-a doua pozitii. La final, totalul intre cele doua s-a dovedit a fi suficient pentru ca “Zaleilah” sa reprezinte Romania la Eurovisionul din 2012!

In discutia pe care am avut-o cu membrii trupei zilele trecute, acestia ne-au spus ca piesa a fost inscrisa la Selectia Nationala Eurovision din dorinta fanilor, desi initial ei se gandeau la alta. Tot atunci, Elena, Alex, Chupi & co ne-au promis ca “Zaleilah” va cuceri multe inimi la Baku, lucru pe care speram sa-l rescriem si dupa competitia internationala. Interviul integral realizat inainte de finala, il gasiti aici!

Pentru Mandinga, participarea de la Baku vine chiar in luna in care trupa sarbatoreste 10 ani de la infiintare! Daca le-ati ratat momentul din finala sau doriti pur si simplu sa-l revedeti, o puteti face urmarind materialul de mai jos…

Virtual-Team a primit acreditare de presa pentru finala Eurovision si a stat in Camera Verde alaturi de artisti si de toata nebunia de acolo. Un articol care sa explice mai mult ceea ce s-a intamplat in finala, veti putea gasi aici, in cursul zilei de astazi. Avem poze, materiale video si alte lucruri pe care nu aveti voie sa le ratati!

Nu in ultimul rand, felicitarile noastre trupei Mandinga si multa bafta la Baku!