1. header-image

PREMIERA ISTORICA pentru Selectia Nationala Eurovision 2016. Startul se da in urmatoarele 3 zile!

   Publicat pe  15 ianuarie 2016 de in categoria - Eurovision 2016

Featured Image

Doar trei zile au mai ramas pana la startul inscrierilor la Selectia Nationala Eurovision 2016!

Mult asteptata veste a sosit. TVR a remis in urma cu doar cateva minute un comunicat prin care a anuntat startul Selectiei Nationale Eurovision 2016. De luni, 18 ianuarie, compozitorii care doresc sa-si inscrie piesele in concurs o vor putea face trimitandu-le prin posta sau direct la Registratura TVR (Calea Dorobantilor nr.191, sector 1, Bucuresti), pe suport CD. De altfel, este deschisa si posibilitatea de a trimite piesele electronic, pe adresa de email eurovision2016@tvr.ro.

Marea veste a acestei Selectii Nationale sta in faptul ca PUBLICUL va decide EXCLUSIV cine va reprezenta Romania la Eurovisionul de la Stockholm. In istoria selectiilor nationale nu s-a mai intamplat niciodata ca publicului sa-i revina intreaga misiune de a alege reprezentatul tarii noastre. Decizia este cat se poate de interesanta, intrucat nu de putine ori votul publicului nu a coincis cu votul juriului desemnat.

Mai putin de-o luna pana cand vom afla deja piesele selectate

Conform calendarului, asa cum spuneam, inscrierile vor debuta luni, 18 ianuarie. Pana pe 7 februarie cei interesati sa participe vor putea sa trimita piesele lor in concurs. Intre 8 si 10 februarie, un juriu va audia inscrierile, iar o zi mai tarziu, pe 11 februarie, TVR va anunta care sunt cele 12 cantece selectate.

Se revine si la semifinala

Cele doua 12 cantece selectate vor concura in semifinala si nu in finala, asa cum s-a obisnuit in editiile precedente. De aici, doar 6 dintre cele 12 vor obtine biletul catre marea finala. Interesant si in acest caz e faptul ca 4 dintre aceste 6 vor fi selectate de catre un juriu, iar doua de catre public.

Intreaga decizie ii va reveni publicului in finala. Semifinala este programata pentru data de 4 martie, iar finala pentru 6 martie.

Revine si Dan Manoliu

Dupa o pauza notabila, expertul Eurovision, Dan Manoliu, se va ocupa din nou de concurs. Va avea un cuvant important de spus si va realiza regia show-urilor. Iuliana Marciuc a fost pastrata pentru al doilea an consecutiv ca producator al Selectiei Nationale.