1. header-image

Ultimul val. Asculta inca 9 piese intrate in competitia Eurovision de la Baku!

   Publicat pe  18 martie 2012 de in categoria - Eurovision 2012

Ne apropiem foarte repede de data de 26 mai si aproape toate tarile si-au ales melodiile pentru Eurovision. Exceptie insa fac Angliei si San Marino, tari care-si vor definitiva alegerea in cursul acestei saptamani!

Ce-i drept in ultima vreme am fost ocupati cu realizarea de interviuri, iar in ultimele saptamani am reusit sa stam de vorba cu Mandinga si Viki Red in legatura cu Eurovision Romania, dar si cu Tooji (Norvegia) si Pernilla Karlsson (Finlanda). Asadar, ca sa revenim la zi cu noutatile, va aducem la pachet ultimele dezvaluiri intrate in competitia Eurovision din Azerbaijan.

O luam din loc exact de unde am ramas si incepem asadar cu Moldova. Vecinii nostrii de peste Prut au decis sa-l trimita pe Pasha Parfeny cu a lui piesa “Lautar”. Competitia a fost stransa, iar situatia s-a rasturnat in favoarea lui in ultimele minute, dupa ce juriul a avut ultimul cuvant.

Loreen va reprezenta Suedia cu melodia “Euphoria”. Piesa ei a fost favorizata inca de la inceputul competitie, iar pe masura ce s-au acordat punctele, artista a reusit sa-i tina cu mult  la distanta pe ceilalti concurenti. Piesa a fost scrisa de Peter Boström si Thomas G:son, insa nu e singura piesa scrisa de ei pentru Eurovision. Thomas G:son este co-scriitor pentru piesa Spaniei, iar Peter Boström este co-scriitor pentru piesa Norvegiei.

Serbia si Muntenegru si-au ales artistii de ceva vreme, insa de curand au dezvaluit si piesele. Željko Joksimović va reprezenta Serbia cu melodia “Nije Ljubav Stvar” , dupa ce in 2004 a reprezentat ambele tari cu piesa “Lane moje”, atunci cand acestea inca erau unite. Pentru Muntenegru, Rambo Amadeus va interpreta “Euro Neuro”.

Portugalia a decis s-o trimita pe Filipa Sousa anul acesta la Baku, cu piesa “Vida Minha”. Aceasta a concurat alaturi de alte 11 piese, insa Filipa a reusit sa convinga atat publicul, cat si juriul ca piesa ei are sanse sa aduca Eurovisionul in Portugalia.

Eleftheria Eleftheriou va reprezenta Grecia anul acesta la Eurovision, cu piesa “Aphrodisiac”. Pentru biletul de la Baku s-au intrecut doar 5 piese, iar in urma deciziei juriului si publicului, “Aphrodisiac” a fost castigatoarea.

Tara ce gazduieste Eurovisionul anul acesta, Azerbaijan, a dezvaluit piesa cu care isi apara trofeul. “When The Music Dies” , interpretata de Sabina Babayeva, se va auzi pe scena de la Baku…

Belgia va miza pe Iris cu piesa “Would you?”. Iris, in varsta de 17 ani, a prezentat doua piese pentru concurs, insa publicul a ales “Would you?” in detrimentul piesei “Safety net”.

Incheiem cu Bosnia si Herzegovina a carei reprezentanta este Maya Sar. Maya va interpreta piesa “Korake ti znam”, o piesa traditionala bosniaca, aflata in cea de-a doua semifinala de la Baku.

Ce spuneti de toate astea?